Willem II online
Home
Adverteren????
Disclaimer
Contact

De club

Algemeen
Historie
Erelijst
Stadion

Seizoen 2003-2004
Uitslagen
Topscorer
Stand
Selectie
Archief

Interactief

Gastenboek

Downloads

Wallpaper

Links

Willem II
HCE
Gouden Gids
Overige 

 Willem II online

Stadion


Het huidige Willem II stadion stamt al weer uit het haar 1995. Er werd in het jaar 1992 al begonnen met bouwen, maar de uiteindelijke oplevering vond plaats in 1995. Tussendoor was het natuurlijk nog gewoon competitie en Willem II vroeg daarom ook bij de KNVB een aangepast speelschema aan in verband met risico duels. In 1995 is het stadion klaar en worden de open hoeken in het stadion dichtgebouwd zodat het stadion nog meer capaciteit heeft.
In mei 1995 wordt het stadion officieel geopend door burgemeester Brokx. De KNVB waardeert de verbouwing van Willem II zeer en beloont het met een oefeninterland van Nederland tegen Ierland in het Willem II stadion.

Zoals bekent gaat de groei in de jaren negentig in het voetbal door. Willem II moet het gebouw al weer aan passen om op de commerciŽle markt mee te kunnen, hierdoor zal de begroting van Willem II ook opgeschroefd kunnen worden. Aan het einde van het seizoen 1999-2000 wordt begonnen met de verbouwing van de hoofdtribune. De hoofdtribune wordt 9 meter opgeschoven waardoor op de tweede verdieping ruimte  wordt gecreŽerd voor 16 business rooms. Dit levert weer meer begroting op voor de Tilburgse club. Dit hele plan wordt opgeleverd in februari 2001. Verder zijn er in het hoofdgebouw ook een restaurant en congreszalen (8 stuks) terug te vinden. De bestaande ruimtes zoals het supporterscafť en het spelershome worden ook vergroot.

Voor het begin van het seizoen 2003-2004 is de entreehal weer opnieuw ingericht. Zo is er nu een waar Willem II museum te vinden in de entreehal. Er zijn foto's te vinden van vroeger en van nu en er is een filmvoorstelling met fragmenten uit de oude doos en van het heden. Verder zal er een wachtruimte komen die er uit ziet als een dug-out. Ik zou zeggen dat het Willem II stadion best wel een bezoekje waard is.

 

 

 Advertentie


Copyright © Willem II online 2003-2004.